imam sarığı

İmam Sarığı Tarifi

imam sarığı 3

Malzemeler:

Keki için;

4 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 paket vanilya

3 yemek kaşığı (silme – tepeleme arası) kakao

3 yemek kaşığı su

 

Kreması için;

3 su bardağı süt

1,5 yemek kaşığı (silme – tepeleme arası) un

1 yemek kaşığı (silme – tepeleme arası) mısır nişastası

Yarım su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 yumurtanın sarısı

 

Üzeri için;

Dr. Oetker çikolata sosu

350 ml süt

Hindistan cevizi

Toz antep fıstığı (İsteğe göre)

 

İşte Tarif:

Keki için un, vanilya ve kabartma tozu ayrı bir kapta elenir. Fırın 170 dereceye ayarlanır. Çırpma kabında yumurta ve tozşeker iyice (yaklaşık 4-5 dk) kadar çırpılır. Ardından diğer tüm kek malzemeleri karıştırılarak, yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine eşit şekilde yayılır. Isıtılan 170 derecedeki fırında pişirilir. Ardından çıkarılıp serinlemeye bırakılır.

Bir yandan tüm krema malzemeleri karıştırılarak, orta ısıdaki ocakta sürekli karıştırılarak pişirilir. serinlemeye bırakılır. Ayrı bir tencerede Dr. Oetker çikolata sosu 350 ml süt ile tarifine göre pişirilir.

Serinleyen keki bir su bardağı yardımı ile daireler halinde keseriz. Her seferinde su bardağının ucunu ıslatırsak, kekler parçalanmadan kolayca kesilir. bir parça kek alıp, hazırlanan kremadan üzerine bolca sürülür. bir başka kek parçası ile kapatılır. Kekin yan kısımlarına da bir kaşık ya da bıçak yardımıyla bu kremadan sürülür. Kremalı kısımlar hindistan cevizine bulanır. En son olarak servis tabağına konup, en üst kısma hazırladığımız çikolatalı sostan taşırmadan yayılır. İsteğe göre en tepeye çok az toz antep fıstığı dökülerek süslenebilir.

İmam sarığı servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 5053 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.