esmer güzeli 3

Esmer Güzeli Tarifi

Esmer Güzeli Tarifi

esmer güzeli 4

Malzemeler:

Keki için;

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ

1 su bardağı su

2,5 su bardağı un

5 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Kreması için;

850 ml süt

125 gram tereyağı

3 Türk kahvesi fincanı toz şeker

3 Türk kahvesi fincanı un

1 paket vanilya

1 poşet toz krem şanti

Keki ıslatmak için;

2 su bardağı süt

1,5 tatlı kaşığı nescafe

Üzeri için: Kakao ve hindistan cevizi

 

İşte Tarif:

Öncelikle krema pişirilip soğumaya bırakılır. Krema için un ve yağı tencereye alıp, unun kokusu gidene kadar (tavuk göğsü yapar gibi) kavrulur. Ardından 850 ml süt azar azar bu karışıma eklenip, bir yandan karıştırmaya devam edilir. Karışım muhallebi kıvamına gelince, toz şeker ve vanilya eklenir. Bir miktar daha pişirilip, kıvamlı koyu bir muhallebi elde edilir. Soğuması için bir çırpma kabına aktarılır.

Kek için, en büyük boy dikdörtgen borcam iyice yağlanır. Un, kabartma tozu ve vanilya ayrı bir kapta elenir. Ardından, fırın 170 dereceye ayarlanır. Yumurta ve toz şeker 10 dakika boyunca çırpılır. Su ve sıvıyağ eklenir. Hemen ardından elemiş olduğumuz un, kabartma tozu ve vanilya eklenir. 5 kaşık kakao da eklendikten sonra, hızlıca tüm karışım çırpılır. Borcama dökülerek bir kaşık yardımıyla yüksekliği eşit olacak şekilde düzeltilir ve ısıtılmış 170 derecedeki fırına verilir. Yaklaşık 20-23 dakika kadar pişirilir, bir kürdan yardımıyla pişip pişmediği kontrol edilir.

Pişen kek fırından çıkarılıp 5 dakika bekletilir. Bu arada ayrı bir kapta 2 su bardağı süt ile nescafe karıştırılır. 5 dakika beklettiğimiz kekin üzerine, her yerine eşit derecede dağılacak şekilde kahveli süt karışımı dökülür.

Krema tamamen soğuduktan sonra, 1 paket toz halindeki krem şanti eklenir ve blendır ile pürüz kalmayacak şekilde çırpılır.

Islatılmış ve soğumuş olan kekin üzerine, krema bir kaşık yardımı ile yayılır. Üzerine süzgeç yardımı ile kakao elenir. (üzerini tamamen kaplayacak şekilde) en üstüne de isteğe göre hindistan cevizi ya da toz antep fıstığı dökülerek buzdolabında en az 3-4 saat bekletilir.

Esmer güzeli servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 2835 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.