bülbül yuvası 3

Bülbül Yuvası Tarifi

Bülbül Yuvası Tarifi

bülbül yuvası 2

Malzemeler:

Yarım kiloluk hazır baklava yufkası

150 gram kızgın tereyağı

İçi için;

3 su bardağı ceviz içi

3,5 yemek kaşığı toz şeker

Şerbeti için;

4 su bardağı su

4 su bardağı toz şeker

Çeyrek limondan biraz az limon suyu

Üzeri için;

Toz Antep fıstığı

 

İşte Tarif:

Ceviz blendırdan iyice çekilir. Ardından 3.5 yemek kaşığı toz şeker ile karıştırılır. Büyük bir borcam iyice yağlanır.

Tezgaha bir tane baklava yufkası serilir. Hazırlanan içten bir yemek kaşığı kadar serpilir ve yufkanın her yerine yayılır. Ardından yufka yavaş yavaş oklavaya dolanıp dikkatlice büzülür. Yavaşça oklavayı çekip, büzülmüş haldeki yufka yuvarlak şekilde borcama yerleştirilir. Tüm yufkalar aynı şekilde, aralık bırakılmadan tepsiye dizilir. Fırın 170 dereceye ayarlanır.

Ardından, 150 gram tereyağı kızdırılıp tepsideki baklavaların üzerine eşit şekilde dağıtılır. Tepsi fırına verilerek üzerleri kızarana kadar pişirilir; fırından çıkartılıp tamamen soğutulur.

Şerbeti için su ve şeker karıştırılır. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika boyunca kaynatılır. Sonra limon suyu eklenip 2 dakika daha kaynatılır. En son olarak ocaktan alınıp 7 dakika bekletilir. (Kaynak hali geçinceye kadar, ama tamamen soğumamalı.) Sıcak şerbet soğuk baklavaların üzerine dökülür. Tepsinin ağzı alüminyum folyo ile sımsıkı kapatılır, üzerine de bir tepsi yerleştirilir. Bu şekilde 1 gün bekletilir. Açıldıktan sonra, ortalarına toz Antep fıstığı serpilerek süslenir.

Bülbül yuvası servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 2826 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.