Afrika Rüyası

Afrika Rüyası Tarifi

Malzemeler:

Keki için:

4 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı Hindistan cevizi

1 su bardağı galeta unu

1 paket kabartma tozu

Muhallebisi için:

3 su bardağı süt

3 yemek kaşığı (silme – tepeleme arası) un

1 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı labne peyniri

1 paket vanilya

Şerbeti için:

4 çay bardağı ılık süt

1,5 çay bardağı toz şeker

Üzeri için:

Tarifine göre hazırlanmış çikolata sosu ya da çikolatalı puding

Hindistan cevizi

 

İşte Tarif:

İlk önce şerbet hazırlanıp soğumaya bırakılır. Bunun için 4 çay bardağı ılık süte 1.5 çay bardağı toz şeker konup eriyene kadar karıştırılır ve ardından soğumaya bırakılır.

Diğer tarafta muhallebi için gerekli olan -labne hariç- tüm malzemeler bir tencereye alınır ve muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırılarak orta-kısık ateşte pişirilir. Ocaktan alınarak serinlemeye bırakılır. Serinleyen muhallebiye 1 yemek kaşığı labne peyniri eklenip mikser ya da blendır yardımıyla iyice karıştırılır.

Kek için öncelikle fırın 180 dereceye ayarlanır ve orta boy bir borcam ya da 20-22 cm lik bir kek kalıbı yağlanır. Çırpma kabında yumurta ve toz şeker 4-5 dakika boyunca çırpılır. Ardından üzerine diğer kek malzemeleri ilave edilip çok az daha çırpılır. Yağlanmış kalıba dökülüp önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırında pişirilir.

Pişmiş olan kek henüz sıcakken, hazırladığımız şerbet soğuk olarak üzerine yavaş yavaş dökülür. Onun üzerine de soğumuş olan muhallebi düzgünce yayılır. En üste de tarifine göre hazırlanıp serinletilmiş olan çikolata sosu ya da puding dökülür. Serinleyen tatlı buzdolabında 2-3 saat dinlendirildikten sonra üzerine Hindistan cevizi serpilerek servis edilir.

Afrika rüyası tatlısı servise hazır, afiyet olsun.

Bu harika tarif için Nimet Aşlayıcı’ya çok teşekkürler.

 

Bu tarif 1755 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.