Sürprizli Balkabağı Kurabiyesi 12

Sürprizli Balkabağı Kurabiyesi Tarifi

Sürprizli Balkabağı Kurabiyesi 1

Sürprizli Balkabağı Kurabiyesi 2

Sürprizli Balkabağı Kurabiyesi 3

Sürprizli Balkabağı Kurabiyesi 4

Sürprizli Balkabağı Kurabiyesi 5

Sürprizli Balkabağı Kurabiyesi 6

Sürprizli Balkabağı Kurabiyesi 7

Sürprizli Balkabağı Kurabiyesi 8

Sürprizli Balkabağı Kurabiyesi 9

Sürprizli Balkabağı Kurabiyesi 10

Sürprizli Balkabağı Kurabiyesi 11

Malzemeler:

250 gram margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)

1 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı mısır nişastası

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

İçi için;

1 adet elma

1 yemek kaşığı toz şeker

1 silme çay kaşığı tarçın

3 adet kuru incir

3 adet kuru kayısı

Yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

2 adet en büyük boy medjul hurma

Üzeri için; 

20-25 adet karanfil

 

İşte Tarif:

Öncelikle ayrı bir kapta bolca un elenir. Margarin oda sıcaklığında yumuşatılırsa daha iyi olur ama eğer fırsatınız yoksa mikrodalgada ya da ocakta da yakılmadan eritilebilir.

Yoğurma kabında eritilmiş margarin, toz şeker, mısır nişastası, vanilya, kabartma tozu ve 1 adet yumurta karıştırılır. Ardından elenmiş olan un azar azar eklenip yoğrulur. Kıvamlı ve kolay şekil verilebilen bir hamur hazırlanır, yaklaşık 5 dakika kadar yoğrulur ve üzerine bir nemli bez örtülerek yarım saat kadar dinlenmeye bırakılır.

Diğer tarafta iç malzemesi hazırlanır. 1 adet elma soyulup rendelenir. Bir tavaya alınıp 1 yemek kaşığı toz şeker eklenerek elma suyunu salıp çekene kadar orta-kısık ateşte pişirilir. Pişen elmanın içerisinde 1 silme çay kaşığı tarçın eklenir. Ayrıca kuru incir, kuru kayısı ve medjul hurmaları yıkanıp küçük küçük doğranır. Kuru üzüm de yıkanır ve derin bir kapta doğranan kuru meyveler, kuru üzüm ve pişirip serinlettiğimiz elmalı harç karıştırılır.

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp tezgahın üzerinde açılır. Ortasına 1 tatlı kaşığı kadar harç konur ve kapatılarak yuvarlatılır (bastırılmamalıdır.) Her bir kurabiye için 1 metre kadar bir ip ya da misina kesilir. (İpin beyaz renkte olmasını tercih ederseniz daha iyi olur, aksi takdirde ipin rengi kurabiyeye geçebiliyor.) Kesilen ip, yuvarlattığımız hamura fazla sıkıp bastırmadan, mümkün olduğunda yuvarlak kalacak şekilde, şekildeki gibi sarılır. İpin en ucunu bağlamaya gerek yok, kurabiyenin altında kalacak şekilde tepsiye yerleştirmek yeterli olacaktır. Bağlarsanız piştikten sonra çözmek daha da zorlaşabilir. Aralıklı olarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizilir.

170 derecede soğuk fırında üstleri hafif pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıkarılıp 4-5 dakika kadar ilk sıcaklığının geçmesi beklenir ve ardından dolamış olduğumuz ipler dikkatlice çıkartılıp servis tabağına alınır.

Sürprizli balkabağı kurabiyesi harika lezzeti ve şık sunumuyla servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 1276 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.