Havuçlu ve Yeşillikli Pofuduk Poğaça 4

Havuçlu ve Yeşillikli Pofuduk Poğaça Tarifi

Havuçlu ve Yeşillikli Pofuduk Poğaça 1

Havuçlu ve Yeşillikli Pofuduk Poğaça 3

Havuçlu ve Yeşillikli Pofuduk Poğaça 6

Malzemeler:

2 paket instant kuru maya

1.5 tepeleme yemek kaşığı toz şeker

3 su bardağı sıcağa yakın ılık su

1 adet yumurta

Yarım su bardağı + çeyrek su bardağı sıvı yağ  (ben zeytinyağı kullandım)

1.5 tepeleme tatlı kaşığı tuz

1 adet ince rendelenmiş havuç

4-5 dal ince doğranmış taze soğan

Bir tutam maydanoz

Bir tutam dereotu

150-200 gram kadar ufalanmış beyaz peynir (tercihen keçi peyniri)

Aldığı kadar un

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı

Çörek otu

 

İşte Tarif:

Öncelikle kapalı bir kapta 2 paket instant kuru maya, 1.5 tepeleme yemek kaşığı toz şeker ve 3 su bardağı sıcağa yakın ılık su karıştırılır ve ağzı kapatılarak 15-20 dakika kadar mayalandırılır.

Ayrı bir kapta bolca un elenir. Havuç soyulup rendenin ince tarafıyla rendelenir. Tüm yeşillikler yıkanıp ince ince doğranır. Beyaz peynir iyice ufalanır. Derin yoğurma kabında un haricindeki tüm malzemeler (mayalı karışım dahil) karıştırılır. Un azar azar eklenerek ele çok çok az yapışan, mümkün olduğunca yumuşak bir hamur elde edilir.

Fırın 190 dereceye ayarlanır. Ardından hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak, avucumuza çok az miktarda sıvı yağ alınıp (yapışmaması için) yuvarlanır. İster yuvarlak ister oval şekil verilir. Yağlı kağıt serili olan fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Üzerlerine 1 adet yumurta sarısı fırça yardımıyla sürülür ve çörek otu serpilir. Fırının ayarı kapatılır. Ilıtılmış fırına 2 tepsi poğaça altlı üstlü verilir ve kapağı kapatılarak 10-15 dakika bu şekilde çalışmayan fırında mayalandırılır. Daha sonra fırının kapağı hiç açılmadan fırın ayarı tekrar 190 dereceye getirilir. İlk yarım saat kapak hiç açılmadan pişirilir, 30-35 dk sonrası tepsiler alt üst edilir.
Altları ve üstleri güzelce kızarana kadar pişirilir. Servis tabağına alınıp ılık olarak servis edilir.
Farklı görünümü, sağlıklı malzemeleri ve harika lezzeti ile misafirlerinizden büyük beğeni alacak olan havuçlu ve bol yeşillikli pofuduk poğaça servise hazır,  afiyet olsun.

 

Bu tarif 807 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.