Pratik Baklava

Pratik Baklava Tarifi

Malzemeler:

1 paket baklavalık yufka (44 yaprak)

300-400 gram iri çekilmiş ceviz

1.5 su bardağı sıvı yağ

50 gram tereyağı

Şerbeti için;

5 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

5-6 damla limon suyu

 

İşte Tarif:

Öncelikle tepsi sıvı yağ ile yağlanır. Ardından en alta 4 adet yufka üst üste olacak şekilde yayılır. 4 katın üzerine dövdüğümüz cevizden serpilir. Üzerine 3 kat daha yufka konup tekrar ceviz serpilir. Bu şekilde her 3 yufkada 1 ceviz serpilerek tüm yufka bitene kadar işlem tekrarlanır. (En üst kat da 4 kat olacak şekilde baklava tamamlanır.)

Fırın 180 dereceye ayarlanır. Yufkalar serildikten sonra, tepsideki baklava istenilen şekilde bıçak yardımıyla kesilir. 1.5 su bardağı sıvı yağ ve 50 gram tereyağı karıştırılıp bir tencerede kızana kadar eritilir. Kızgın yağ yufkaların üzerine gezdirilir ve önceden ısıttığımız fırına verilir. İyice kızarana kadar (Yaklaşık 40-45 dakika kadar) pişirilir.

Ardından serinlemeye bırakılır. Bir tencerede toz şeker ve su karıştırılıp kaynatılır. Kaynamaya başlayan şerbetin altı orta sıcaklığa getirilerek 15-20 dakika kadar kaynatılır. Ocaktan almadan önce 5-6 damla limon suyu eklenip 1-2 dakika da bu şekilde kaynatılır ve şerbet ılımaya bırakılır.

Şerbet ılıyınca soğumuş olan baklavaların üzerine dökülür. Üzeri bir tepsi ile kapatılır. 2-3 saat sonra şerbetini çeken baklava servis edilebilir.

Pratik baklava servise hazır, afiyet olsun.

Bu güzel tarif için Ümran ablaya çok teşekkürler.

 

Bu tarif 374 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.