Bademli Cheesecake

Bademli Cheesecake Tarifi

Malzemeler:

2 paket yulaflı bisküvi ya da 1 paket petibör bisküvi

50 gram margarin ya da tereyağı

Pişecek olan kreması için;

500 gram labne peyniri

1 su bardağı toz şeker

4 adet yumurta

50 gram kadar beyaz çikolata

1 paket vanilya

1 fiske tuz

2-3 damla badem aroması

Yarım su bardağı toz badem

Üzeri için;

2 kutu çiğ krema (toplam 400 ml)

3 yemek kaşığı toz şeker

Kavrulmuş file badem

 

İşte Tarif:

Bisküvileri rondodan çekilerek un ufak hale getirilir. Margarin yakmadan eritilir. Erittiğimiz margarin ile toz halindeki bisküviler güzelce yoğrulur ve 26 cm’lik kelepçeli kalıba elimizle düzelterek eşit yükseklikte olacak şekilde yayılır.

Fırın 160 dereceye ayarlanır. Beyaz çikolata benmari usulü eritilir. Diğer tarafta çırpma kabında labne peyniri ve toz şeker 3-4 dakika kadar çırpılır. Ardından erittiğimiz çikolata, bir fiske tuz, vanilya, badem aroması ve toz badem eklenip 1-2 dakika daha çırpılır. Yumurtalar ayrı bir kapta hafifçe karıştırılır ve tüm karışımıza en son olarak eklenir. Yumurtalar eklendikten sonra çok az daha çırpılıp, bisküvili tabanın üzerine yayılır.

Önceden ısıttığımız 160 derecedeki fırında yaklaşık 50-60 dakika boyunca pişirilir. Piştiğini anlamak için, kalıbı elimize alıp hafifçe sallayalım, çok hafif pelte gibi sallanmaya başlamışsa, pişmiş demektir. Fırından çıkarılıp, bir bıçak yardımıyla, kalıbın kenarlarından cheesecake yavaş yavaş ayrılır. Kalıbın alt kısmını çıkarmadan o şekilde serinlemeye bırakılır. 1-2 saat boyunca serinleyen cheesecake dikkatlice servis tabağına kaydırılır ve buzdolabında dinlendirilir.

Diğer tarafta 2 kutu çiğ krema ve 3 yemek kaşığı toz şeker 3-4 dakika boyunca mikser ile çırpılır ve cheesecake’in üzerine yayılır. En üstü de kavrulmuş file badem ile süslenir. Buzdolabında bu şekilde 3-4 saat dinlendirilen cheesecake dilimlenerek servis edilebilir.

Bademli cheesecake servise hazır, afiyet olsun.

Bu harika ve çok lezzetli tarif için Canan Ablama çok teşekkürler.

 

Bu tarif 230 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.