Tarçınlı Portakallı Rulo Kurabiye 8

Tarçınlı Portakallı Rulo Kurabiye Tarifi

Tarçınlı Portakallı Rulo Kurabiye 2

Tarçınlı Portakallı Rulo Kurabiye 3

Tarçınlı Portakallı Rulo Kurabiye 4

Tarçınlı Portakallı Rulo Kurabiye 5

Malzemeler:

250 gram margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)

Yarım su bardağı buğday nişastası

Yarım su bardağı mısır nişastası

1 su bardağı pudra şekeri

1 adet yumurta

1 silme tatlı kaşığı tarçın

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 adet portakalın suyu

Aldığı kadar un

 

İşte Tarif:

Öncelikle ayrı bir kapta bolca un elenir. Margarin oda sıcaklığında yumuşatılırsa daha iyi olur ama eğer fırsatınız yoksa mikrodalgada ya da ocakta da yakılmadan eritilebilir.

Yoğurma kabında eritilmiş margarin, pudra şekeri, buğday nişastası, mısır nişastası, vanilya, kabartma tozu, tarçın, portakal suyu ve 1 adet yumurta güzelce karıştırılır. Ardından elenmiş olan un azar azar eklenip yoğrulur. Kıvamlı ve kolay şekil verilebilen, merdane ile açılıp rulo yapılacağı için serte bir nebze daha yakın bir hamur (ama tabi ki çok sert olmamalı) hazırlanır.

Yoğrulan hamur 4 parçaya ayrılır ve yuvarlak bezeler yapılır. Her bir beze, büyük servis tabağı büyüklüğünde ve mümkün olduğunda ince olacak şekilde merdane ile daire şeklinde açılır. Ardından bir bıçak yardımıyla, şekildeki gibi önce ortadan 2’ye, daha sonra her bir yarım da yine ortadan 2’ye kesilir. 4 çeyrek oluşur. Her bir çeyrek yine ortadan 2’ye bölünür ve 8 eşit parça hazırlanır. Bu aşamadan sonra kurabiyeleri minik minik yapmak isteyenler 8 parçanın her birini 3’e; biraz daha orta boy yapmak isteyenler ise 2’ye kesmelidir. Yani toplamda ya 24 ya da 16 adet kesilmiş üçgen olur.

Her bir üçgen, hiç bir iç konmadan, geniş kısmından ince kısmına doğru rulo yapılır. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. (Bu ölçüden yaklaşık 2 tepsiye yakın kurabiye çıkıyor.) 170 derecede soğuk fırına verilir ve üstü pembeleşip, altları kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılıp serinletilerek servis edilir.

Harika tadı ve kokusuyla tarçınlı portakallı rulo kurabiye servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 525 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.