Hurmalı Kesme Kurabiye 6

Hurmalı Kesme Kurabiye Tarifi

Hurmalı Kesme Kurabiye 1

Hurmalı Kesme Kurabiye 2

Hurmalı Kesme Kurabiye 3

Hurmalı Kesme Kurabiye 4

Hurmalı Kesme Kurabiye 5

Malzemeler:

250 gram margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)

1 su bardağı mısır nişastası

1 su bardağı pudra şekeri

1 adet yumurta

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

İçi için;

20-25 adet çekirdekleri ayıklanıp küçük küçük doğranmış hurma

Üzeri için; 

Pudra şekeri

 

İşte Tarif:

Öncelikle ayrı bir kapta bolca un elenir. Margarin oda sıcaklığında yumuşatılırsa daha iyi olur ama eğer fırsatınız yoksa mikrodalgada ya da ocakta da yakılmadan eritilebilir.

Yoğurma kabında eritilmiş margarin, pudra şekeri, mısır nişastası, vanilya, kabartma tozu ve 1 adet yumurta güzelce karıştırılır. Ardından elenmiş olan un azar azar eklenip yoğrulur. Kıvamlı ve kolay şekil verilebilen, merdane ile açılabilecek şekilde bir hamur hazırlanır.

Hurmaların çekirdekleri ayıklanıp ince ince doğranır. Yoğrulan hamura öncelikle tezgahta uzun bir şerit şekli verilir. Ardından, üzerinden merdane ile geçilerek resimdeki gibi dikdörtgen hale getirilir. Hamurun tam ortasına kesilmiş hurmalar yayılır. Hamurun uzun kısmından başlanarak resimde görüldüğü gibi rulo yapılır. Rulo ileri geri hafif yuvarlanarak en uç kısmı güzelce yapıştırılır. Daha sonra, bıçak yardımıyla rulodan yaklaşık 1.5 parmak genişliğinde parçalar kesilir ve kesildiği gibi dik olarak, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. (Bu ölçüden 1 tepsi kurabiye çıkıyor, yaklaşık 20-25 adet)

170 derecede soğuk fırına verilir ve hafif pembeleşip, altları kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılıp serinletildikten sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.

Çok lezzetli ve besleyici olan hurmalı kesme kurabiyeler servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 1052 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.