Zeytinli Poğaça

Zeytinli Poğaça Tarifi

Malzemeler:

Hamuru için;

1 su bardağı (oda sıcaklığında) süt

1 su bardağı sıcağa yakın ılık süt

1 paket yaş maya

Yarım su bardağı toz şeker

1 su bardağı sıvı yağ

2 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un

İçi için;

2 su bardağı çekirdeği çıkartılmış ve bıçakla küçültülmüş zeytin

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı

Çörekotu

 

İşte Tarif:

Öncelikle ayrı bir kapta bolca un elenir. Fırın 100 dereceye ayarlanır.

Yoğurma kabının içerisinde, 1 bardak sıcağa yakın ılık süt ve yaş maya eriyene kadar karıştırılır. Ardından üzerine 1 su bardağı oda sıcaklığında süt, toz şeker, sıvı yağ, tuz eklenip karıştırılır. En son olarak azar azar un ilave edilir ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur.

Hamurun kıvamı tutunca, ısıttığımız fırın kapatılır ve yoğurduğumuz hamur kabıyla birlikte ılık olan fırında yarım saat kadar mayalandırılır. (Eğer vaktiniz varsa fırında mayalandırmak yerine, yoğurma kabını battaniye ile sarıp oda sıcaklığında 1 saat kadar bekletebilirsiniz de.)

Ardından fırın 180 dereceye ayarlanır. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlatılır. Ardından elimizde açıp içerisine zeytin parçalarından bolca konulur ve yuvarlak hale getirilir. Hazırlanan poğaça hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpilir. Önceden ısıttığımız fırında altı ve üstü iyice kızarana kadar pişirilir, ılık olarak servis edilir.

Zeytinli poğaçalar servise hazır, afiyet olsun.

Bu güzel tarif için Elif ablama çok teşekkürler.

 

Bu tarif 566 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.