muzlu kurabiye 1

Muzlu Kurabiye (Yumurtasız Sütsüz Tereyağsız) Tarifi

muzlu kurabiye 2

Malzemeler:

1 adet büyük boy muz

250 gram margarin (bitkisel) (oda sıcaklığında yumuşatılmış)

1 adet limonun kabuğunun rendesi

1 su bardağı pudra şekeri

Yarım su bardağı pirinç unu

Yarım su bardağı buğday nişastası

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

 

İşte Tarif:

Öncelikle ayrı bir kapta bolca un elenir. Margarin oda sıcaklığında yumuşatılırsa daha iyi olur ama eğer fırsatınız yoksa mikrodalgada ya da ocakta da yakılmadan eritilebilir.

1 adet muz soyulup çatalla pütür kalmayacak şekilde ezilir. 1 adet limonun kabuğu, rendenin en küçük yerinde rendelenir. Yoğurma kabında un hariç tüm malzemeler karıştırılır. Ardından elenmiş olan un azar azar eklenip yoğrulur. Kıvamlı, çok da yumuşak olmayan ama şekil verirken de dağılmayan bir hamur hazırlanır. Merdane ile hamur orta kalınlıkta açılır. İstenilen kurabiye kalıpları ile şekiller oluşturulur. Yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilir. Tepsiye dizildikten sonra, istenirse üzerine daha küçük bir kalıpla (resimdeki gibi) hafifçe bastırılarak daha şık şekiller elde edilebilir.

170 derecede soğuk fırında, üstleri çok çok hafif kızarmaya başlayana kadar (20-25 dakika kadar) pişirilir. (Çok kızartırsanız içi çok sertleşiyor, halbuki sadece hafifçe pembeleşecek kadar pişirirseniz, muzun verdiği hafif yumuşaklık yerken çok güzel oluyor.) Fırından çıkarılıp serinletilerek servis edilir.

Çocuklarınız ile birlikte eğlenerek hazırlayabileceğiniz, çok lezzetli ve aynı zamanda alerjik bünyesi olan çocuklar ve büyükler için harika bir tarif olan muzlu kurabiye servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 1147 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.