meyveli pasta 1

Meyveli Pastacıklar Tarifi

meyveli pasta 2

Malzemeler:

Keki için;

5 adet yumurta

5 Türk kahvesi fincanı toz şeker

6,5 (6 buçuk) Türk kahvesi fincanı un

1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ

1 Türk kahvesi fincanı süt

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Muhallebisi için;

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı (silme – tepeleme arası) mısır nişastası

2 yemek kaşığı (silme – tepeleme arası) un

50 gram tereyağı

1 paket vanilya

Süslemek için;

Hindistan cevizi

Mevsim meyveleri (mandalina, kivi, çilek, muz vs.)

 

İşte Tarif:

Öncelikle kek için un ayrı bir kapta elenir. Derin fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. 5 adet yumurta toz şeker ile yaklaşık 4-5 dakika kadar mikser yardımı ile çırpılır. Ardından, sıvı yağ, süt, un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çok az daha çırpılır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayılır. 170 derecede soğuk fırında, yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirilir. (Kek hafif pembeleşip içi pişene kadar) Ardından fırından çıkarılarak serinlemeye bırakılır.

Bir tencerede süt, un, mısır nişastası ve toz şeker karıştırılır. Orta ateşte sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ocaktan almadan önce tereyağı ve vanilya eklenip biraz daha pişirilir ve serinlemeye bırakılır. (Ara ara karıştırılarak üzerinin kabuk bağlamaması sağlanır.)

Bir su bardağı yardımıyla, pişirilen keklerden yuvarlaklar kesilir. Kesilen her bir yuvarlağın ortası da enine olacak şekilde kesilip iki ayrı yuvarlak elde edilir. Bir yuvarlağın üzerine serinleyen muhallebiden sürülüp, ince doğranmış mevsim meyvelerinden konur ve üzerine kekin diğer yarısı kapatılır. Bu şekildeki iki katlı kekin alt,üst ve etrafına muhallebiden sürülüp hindistan cevizine bulanır ve servis tabağına alınır. Aynı işlem tüm kek parçalarına uygulanır. En son olarak pastacıkların üstü yine mevsim meyveleri ile süslenir.

Meyveli pastacıklar servise hazır, afiyet olsun.

Bu güzel ve şık tarif için Zekiye Köksoy’a çok teşekkürler.

 

Bu tarif 1396 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.