peynirli rulo açma

Peynirli Rulo Açma Tarifi

Malzemeler:

Hamuru için;

1 su bardağı (sıcağa yakın) ılık süt

4 yemek kaşığı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 paket instant kuru maya

1 adet yumurta (içine)

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tepeleme tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un (5-5.5 su bardağı kadar)

İçi için;

 

Yarım kilo beyaz peynir

İnce doğranmış yarım demet maydanoz (isteğe göre)

Toz kırmızı biber

Üzeri için;

Çörek otu

Susam

1 adet yumurta sarısı (üzerine)

 

İşte Tarif:

Öncelikle ayrı bir kapta un elenir. Yoğurma kabında, kuru maya ılık süt ile karıştırılarak eritilir. Ardından, bekletilmeden, yoğurt, sıvı yağ, toz şeker, yumurta, tuz ve azar azar eklediğimiz un karıştırılır. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Kabın üzeri örtülerek yarım saat dinlendirilir. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.

Ayrı bir kapta beyaz peynir ufalanır, ince doğranmış maydanoz ve toz kırmızı biber karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır.

Fırın 180 derecede 10 dakika ısıtılıp kapatılır. Mayalanan hamur iki eşit parçaya bölünür. İlk parça, unladığımız tezgahta merdane yardımıyla fırın tepsisi büyüklüğünde açılır. (Dikdörtgene benzer şekilde açılmalıdır.) Peynirli harcın yarısı, açtığımız hamurun üzerine eşit olacak şekilde parça parça dağıtılır. Uzun kenarı yavaş yavaş çok gevşek olmayacak şekilde rulo yapılır. Kesilecek ruloların kalınlıklarının eşit olabilmesi için, bu uzun rulonun ortasından uçlarına doğru hamuru çekiştirin. Uzun ruloyu bıçak yardımıyla, yaklaşık 3-4 parmak genişliğinde aralıklarla kesin. Kesilen rulolar fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilir. Aynı işlem hamurun diğer parçası için de tekrarlanır. Bu şekilde açık halde olmayan ılık fırında yarım saat mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurun üzerine, bir kasede karıştırdığımız 1 adet yumurta sarısı ve 2-3 damla sıvı yağ  sürülür ve üzerine istenen şekilde çörek otu ve susam serpilir. Soğumuş olan fırında 170 derecede, altı ve üstü iyice kızarana kadar pişirilir.

Peynirli rulo açma servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 1479 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.