kakaolu ıslak kurabiye 2

Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

3 yemek kaşığı kakao

125 gram margarin

1 adet yumurta

1 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2,5 su bardağı + 1 yemek kaşığı un

Şerbeti için;

3 çay bardağı toz şeker

3 çay bardağı su

3-4 damla limon suyu

Üzeri için;

Toz antep fıstığı

Hindistan cevizi

 

İşte Tarif:

Öncelikle şerbet hazırlanmalıdır. Su ve toz şeker bir tencereye alınır, kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 6-7 dakika kadar kaynatılır, limon suyu eklenip 1 dakika daha kaynatılır. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuyan şerbet daha sonra buzdolabına konup 1 saat dolapta bekletilir.

Fırın 200 dereceye ayarlanır. Un ayrı bir kapta elenir. Margarin eritilir. Yoğurma kabında un haricindeki tüm malzemeler karıştırılır, ardından un azar azar eklenir; ele yapışmayan kıvamlı yumuşakça bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlatılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Önceden ısıttığımız fırında, kurabiyelerin üzeri çatlamaya başlayana kadar (çok çabuk çatladığı için dikkatli olmak gerekir.) 10-15 dakika kadar pişirilir.

Fırından çıkardığımız sıcak kurabiyeler soğuk şerbetin içine batırılıp çıkarılır, servis tabağına dizilir. Tabağa dizilir dizilmez üzerlerine antep fıstığı ya da hindistan cevizi dökülmelidir, daha sonra yapışması daha zor olur. Bu şekilde 1 gece buzdolabında dinlendirip ardından servis edilir.

Kakaolu ıslak kurabiye servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 1374 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.