fincanda kek 4

Çikolata Soslu Fincan Kek Tarifi

fincanda kek 2 fincanda kek 3

fincanda kek 1 fincanda kek 4

Malzemeler:

1 adet yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı süt

2 çay bardağı un

2 yemek kaşığı (tepeleme) kakao

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı dövülmüş ceviz ya da fındık (İstenmezse konmayabilir.)

Üzeri için;

1 paket Dr Oetker çikolatalı sos

350 ml süt

Hindistan cevizi

Toz Antep fıstığı

 

İşte Tarif:

Öncelikle un, kakao, vanilya ve kabartma tozu ayrı bir kapta elenir. Kettle’da su kaynatılıp hazırlanır. Çırpma kabında 1 adet yumurta ve toz şeker 4-5 dakika kadar mikser yardımıyla iyice çırpılır. Ardından sıvı yağ ve süt eklenerek biraz daha çırpılır. Daha sonra mikser kapatılır, unlu karışım eklenir ve tahta bir kaşık yardımıyla tüm kek harcı karıştırılır. Eğer isteniyorsa dövülmüş ceviz ya da fındık eklenip karıştırılır.

Fincanların iç kısımları güzelce yağlanır. Hazırlanan harç büyük fincanlara, fincanların yarısından biraz daha az olacak şekilde paylaştırılır. Tüm fincanları alacak bir tencereye dizilir. Kaynattığımız suyu, tencereye – fincanların yarısından daha az olacak şekilde – doldurulur. Tencerenin ağzı sımsıkı olarak kapatılır. Tencere kapağı delikli ise, kapağı örtmeden önce temiz bir bez ile tencere örtülüp sonra kapağı kapatılabilir. İlk başta yüksek ateşte, su iyice kaynayana kadar pişirilir. (Yaklaşık 2-3 dakika kadar) Ardından en kısık ocakta 20-25 dakika boyunca pişirilmeye devam eder. Kekin pişip pişmediğini bir kürdan batırıp anlayabilirsiniz.

Ayrı bir tencerede 1 paket Dr. Oetker Çikolata sosu tarifine göre (sütünü biraz az koyup, 350 ml yeterli olacaktır, koyu kıvamlı yaparsanız daha iyi olur.) pişirilir. Ara ara karıştırılarak serinlemeye bırakılır.

Pişen kekler, fincanlardan dikkatli bir şekilde çıkarılır. Servis tabağına dizilir. Soğumuş olan çikolatalı sos, keklerin üzerine dökülür. Hindistan cevizi ve toz Antep fıstığı ile süslenir.

Şık sunumu ve muhteşem lezzetiyle çikolata soslu fincan kek servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 5240 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.