İncirli Muhallebili Tatlı Tarifi

İncirli Muhallebili Tatlı Tarifi

Malzemeler:

Kek için;

5 adet kuru incir (doğranmış ve suda ıslatılmış )

1 su bardağı ceviz içi

1 su bardağı toz seker

1 su bardağı un

3 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

1,5 su bardağı ılık su

1 yemek kaşığı dolusu nescafe

Yarım su bardağı toz seker

Muhallebisi için;

1 litre süt

5 yemek kaşığı tepeleme toz seker

2 yemek kaşığı (silme – tepeleme arası) un

2 yemek kaşığı (silme – tepeleme arası) mısır nişastası

50 gram tereyağı

1 poşet krem şanti
İşte Tarif:

Öncelikle 5 adet kuru incir yıkanıp küçük küçük doğranır ve bir kapta su içerisinde yumuşaması için bırakılır. Ardından 1 su bardağı ceviz iri iri dövülüp hazırlanır. Daha sonra muhallebi pişirilmelidir. Krem şanti haricindeki tüm malzemeler karıştırılarak koyu bir kıvama gelene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.

Keki için, öncelikle bir kapta un ve kabartma tozu elenir.  Fırın 160 dereceye getirilir. Yumurta ve toz şeker yaklaşık 4-5 dakika iyice çırpılır. Sonra, ceviz, un, kabartma tozu eklenip biraz daha çırpılır. En son olarak incir eklenip tahta kaşıkla karıştırılır. Büyük dikdörtgen bir borcam margarin ile iyice yağlanır; ve hazırlanmış olan karışım borcama düzgünce yayılır. Önceden ısıttığımız fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirilir. Pişen kek fırından çıkarılıp 5 dakika bekletilir. Bu sırada, nescafe, toz şeker ve ılık su karıştırılıp şerbet hazırlanır. 5 dakikanın sonunda, bir kürdan yardımıyla kekin her yeri iyice delinir; şerbet kekin her yerine ulaşacak şekilde dökülür, soğumaya bırakılır.

Daha önceden pişirdiğimiz muhallebi tamamen soğuduktan sonra, toz krem şanti ilave edilerek blendır ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır. Hazırlanan krema, tamamen soğumuş olan kekin üzerine düzgün bir şekilde yayılır. Süslemek için en üste toz Antep fıstığı serpilir.

İncirli muhallebili tatlı servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 2640 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.