çikolata soslu çilekli cheesecake 2

Çikolata Soslu Çilekli Cheesecake Tarifi

Malzemeler:

200 gram petibour bisküvi

125 gram margarin

460 gram krem peynir ya da labne peyniri

3 adet yumurta

1 büyük çay bardağından 1 parmak kadar eksik süt

1 su bardağı + çeyrek su bardağı toz şeker

Yarım limonun kabuğunun rendesi ve 5-6 damla limon suyu

Üzeri için:

100 ml çiğ krema

80 gr bitter çikolata

80 gr sütlü çikolata

10-12 adet çilek

Çikolatalı pasta süsü

Toz antep fıstığı

 

İşte Tarif:

Bisküvileri rondodan çekerek un ufak hale getirelim. Margarini eritelim. Erittiğimiz margarin ile toz halindeki bisküvileri güzelce yoğuralım ve 26 cm’lik kelepçeli kalıba elimizde düzelterek eşit yükseklikte olacak şekilde yayalım. Bu haliyle 170 derecede soğuk fırında 10-15 dakika kadar pişirelim. Ardından fırından çıkaralım, eğer kabaran kısımları varsa kaşıkla düzeltip o şekilde bekletelim.

Ayrı bir kapta peyniri, tozşekeri, sütü ve rendelediğimiz yarım limonun kabuğunu, 5-6 damla limon suyunu mikser ile güzelce çırpalım. Yumurtaları ayrı bir kapta hafifçe karıştıralım ve tüm karışımıza en son ekleyelim. Yumurtalar eklendikten sonra çok az daha çırpıp, bisküvili tabanın üzerine dökelim. Kek kalıbını tekrar fırına verip yaklaşık 20 dakika kadar 170 derece, ardından 25-30 dakika kadar da 130 derecede pişirelim. (Üzeri hafifçe kızaracak ama koyu renk olacak kadar değil.)

Üzeri için, çiğ kremayı küçük bir tencerede ısıtın. Kaynamayacak, ancak kaynamak üzere iken ocaktan alıp bitter ve sütlü çikolataları parçalayıp kremanın sıcaklığı ile sürekli karıştırarak eritin. Sos tamamen soğuduğunda, servis tabağına aldığınız cheesecake’in üzerine, yanlardan akacak şekilde dökün. Son olarak çilekleri çikolata sosuna batırıp üzerine dizin. Çileklerin çikolatalı kısmını çikolatalı pasta süsleri ile süsleyebilirsiniz. Tam ortasına da isteğe göre toz antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

Çikolata soslu çilekli cheesecake servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 481 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.